3/7 | Charles Verheyen, Secretaris Koninklijke Bouwend Nederland, over Veilig met hein

23-02-2023
880 keer bekeken 0 reacties

Vereniging van bouw- en infrabedrijven Koninklijke Bouwend Nederland heeft in samenwerking met hein® het veiligheidsprogramma 'Veilig met hein' opgericht. Hein zorgt dat de communicatie over veiligheid springlevend blijft en houding en gedrag rondom (verkeers)veiligheid verbetert wordt.

"Je hebt guus en hein en die hebben we allemaal. We hebben allemaal een beestje op de linker dan wel op de rechter schouder. De guus en de hein. Hein is degene die verdomd goed weet hoe je iets moet doen en hoe je het veilig moet doen en guus is die 'excuus-guus', die allerlei idiote redenen verzint waarom je dat veilige gedrag niet vertoont."

Aldus Charles Verheyen, Secretaris Vakgroep Grondwerk bij Koninklijke Bouwend Nederland. In deze korte video legt hij uit hoe guus en hein gebruikt worden bij hun leden om elkaar te wijzen op (verkeers)veilig én (verkeers)onveilig gedrag.

"Je moet niet bevoogdend vertellen: 'Dom jongetje dat had je niet moeten doen'. Juist door er een beetje grappig begrip aan te koppelen wordt het veel beter ervaren en komt het beter binnen bij de medewerkers bij de bouwbedrijven."

Bekijk de video om erachter te komen hoe Veilig met hein precies werkt. Wil je meer informatie over het veiligheidsinitatief? Check dan www.veiligmethein.nl.

Afbeeldingen

Zo gebruikt Koninklijke Bouwend Nederland guus en hein om veilig gedrag te stimuleren

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen