MONO-gedachte
De campagne sluit perfect aan bij de MONO-gedachte. Onderweg bellen verdubbelt het risico op een ongeval, onderweg een tekst lezen of typen vergroot die kans met factor 6. Het doel van de MONO-campagne is om minder fietsers en automobilisten sociale media te laten gebruiken tijdens het rijden.
Nul slachtoffers
De komende maanden verschijnen in (online) media, op bussen en in abri’s beelden waarin het gedrag van deelnemers aan het verkeer in Brabant centraal staat. De campagne ondersteunt de ambitie van NUL verkeersslachtoffers die is opgenomen in het Brabants Verkeersveiligheidsplan (BVVP).
Hoe klein of groot een actie ook is, iedereen kan een bijdrage leveren aan het verbeteren van de verkeersveiligheid en het voorkomen van slachtoffers. Door bijvoorbeeld geen telefoon, drank of drugs te gebruiken in het verkeer, drie keer te kijken voor het oversteken of tot tien te tellen bij vervelende situaties.
Gedeputeerde mobiliteit Christophe van der Maat: 'In de campagne komen bewuste of onbewuste handelingen terug om te benadrukken dat ieders actie in het verkeer, van mij maar ook van jou, het verschil kan maken. Ieder slachtoffer is er één te veel.'
Meer informatie over de campagne ‘Jouw actie telt’ en het BVVP is te vinden op www.brabantgaatvoornul.nl
Als werkgever aan de slag
Als werkgever wil je er natuurlijk ook voor zorgen dat je medewerkers veilig onderweg zijn en MONO rijden. We werken nu veel thuis, maar in te toekomst zal er een hybride vorm zijn van thuiswerken en op kantoor zijn. Van de markt horen we dat veel werkgevers deze situatie aangrijpen om hun mobiliteitsbeleid te herzien waarin verkeersveiligheid én duurzaamheid elkaar kunnen versterken. Heb je daar vragen over, of zoek je meer informatie, neem dan contact met ons op. Op onze website vind je sowieso een uitgebreide toolkit met tips en middelen.