Wagenparkbeheerders: vrees voor reputatieschade bij slecht rijgedrag

22-07-2021
383 keer bekeken

42 procent van alle zakelijke voertuigen is bij 1 tot 5 aanrijdingen per jaar betrokken, blijkt uit onderzoek van Webfleet Solutions. Zo’n aanrijding is niet alleen erg vervelend, maar kan ook leiden tot reputatieschade van het bedrijf.

Dat vindt 75 procent van de ondervraagde wagenparkbeheerders uit het genoemde onderzoek. Maar liefst 84 procent is het er bovendien mee eens dat slecht rijgedrag een negatieve impact heeft op het bedrijf. In totaal werden voor het onderzoek 1.050 wagenparkbeheerders in Europa ondervraagd om inzicht te krijgen in hun standpunten ten opzichte van verkeersveiligheid.

Menselijke fout

De top 3 van slechte rijgewoonten waar zij zich zorgen over maken zijn het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur (77 procent), vermoeid rijden (75 procent) en te hard rijden (74 procent). En laten juist die gewoonten nu de oorzaak zijn van het gros van de aanrijdingen. Uit het onderzoek van Webfleet Solutions blijkt namelijk dat in 9 van de 10 gevallen een aanrijding veroorzaakt wordt door een menselijke fout.

Positief imago

Aandacht voor veilig rijgedrag kan dus aanzienlijk bijdragen aan een positief zakelijk imago. Het past niet alleen bij maatschappelijk verantwoord ondernemen, het bespaart ook kosten door het verkleinen van risico’s op ongevallen en uitval van medewerkers.

Benieuwd hoe u met MONO aan de slag kunt gaan? We hebben de diensten en producten verzameld die u als werkgever kunt inzetten om uw medewerkers te ondersteunen en inspireren.

Bekijk de tips en toolkit

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen