‘Ik trok automatisch op, maar keek nog steeds naar die foto’s’

05-11-2021
152 keer bekeken

Tony (49) was onderweg naar zijn kantoor toen hij bij een stoplicht op de auto voor hem reed. Hij was bezig met zijn smartphone. 

'Dus dat was boem'

Donderdag 8 september 2016. Tony heeft zojuist op de A35 de afslag Hengelo-Zuid genomen, op weg naar zijn kantoor. ‘Ik had een vloerenbedrijf en 2016 was een topjaar, met opdrachten in overvloed. In de wachtrij voor het rode stoplicht onderaan de afslag kreeg ik een appje binnen met foto’s van een vloer. Die was ik aan het bekijken toen het licht op groen sprong. Ik trok automatisch op, mee in de rij, maar ik keek nog steeds naar die foto’s en zag niet dat de auto’s voor mij na 10 meter alweer afremden. Dus dat was boem. Gelukkig bleef het bij blikschade.’

MONO-campagne

Het verhaal van Tony is onderdeel van de MONO-campagne. We ontwikkelden een longread met persoonlijke, confronterende verhalen van een slachtoffer, een smartphonegebruiker en een psycholoog. Want waarom is het eigenlijk zo lastig om onze telefoon in de auto niet te gebruiken?

Lees hier de ervaringen van Anne, Tony en de toelichting van psycholoog dr. Agnieszka Stelling.

MONO is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van appjes of socialmediaposts. Zodat mensen hun ogen op de weg houden en niet op hun scherm. Zo’n berichtje is de gevolgen niet waard. Rij MONO, fiets MONO.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen