TAUW Nederland maakt MONO rijden in het verkeer bespreekbaar

01-02-2022
351 keer bekeken

Advies- en ingenieursbureau TAUW Nederland, met het hoofdkantoor in Deventer, is zich bewust van de rol die de werkgever speelt richting zijn medewerkers die dagelijks op de weg zitten. In dit kader verzorgde Veilig Verkeer Nederland onlangs twee online MONO-workshops bij het bedrijf.

MONO rijden betekent rijden zonder afleiding. Je concentreert je op de weg en je mobiel staat op niet-storen. De online workshop draagt bij aan de bewustwording van de risico’s van afleiding in het verkeer.

Vorig jaar heeft TAUW voor al haar Europese medewerkers een aantal Traffic Rules geïntroduceerd. De principes van MONO rijden zijn daar een belangrijk onderdeel van. Daan van Wieringen, Safety Manager bij TAUW: “Deelname aan het verkeer is één van de belangrijkste risico’s die onze werknemers lopen. Met de Traffic Rules maken we onze medewerkers bewust van hun verantwoordelijkheid voor de eigen veiligheid en die van anderen in het verkeer. Onze medewerkers ontvingen handige tips en adviezen die je helpen om MONO te rijden en je niet af te laten leiden.”

Provincies Gelderland en Overijssel

De provincies Gelderland en Overijssel hebben het initiatief www.wijrijdenmono.nl opgezet, dat uitgevoerd wordt door een samenwerkingsverband van Responsible Young Drivers (RYD), Keijzer Marketing, Communicatie & Management en verkeerskundig bureau XTNT.

De missie van de twee provincies? De opvatting "Tijdens het rijden is je aandacht bij het verkeer en laat je je niet afleiden door je mobiele telefoon" en het bijbehorende gedrag te verankeren in de samenleving van Oost-Nederland en er zo voor te zorgen dat iedereen elke dag veilig thuiskomt. Dit doen de provincies Gelderland en Overijssel met behulp van een groot aantal acties en een bijbehorende communicatiecampagne die zowel online als offline op verschillende plekken te zien zal zijn.

Ook meedoen met jouw bedrijf? Op https://wijrijdenmono.nl/voor-bedrijven/ lees je wat je als werkgever in Oost-Nederland kunt doen! Daarnaast kun je ook direct contact opnemen met Jan Hommes van Veilig Verkeer Nederland (VVN) via j.hommes@vvn.nl.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen