Alexander Pechtold, directeur CBR, aangesloten als ambassadeur bij MONO-zakelijk

15-06-2022
860 keer bekeken

Minister van IenW Mark Harbers riep onlangs alle werkgevers van Nederland op het aantal dat actief bezig is met verkeersveiligheid te verdubbelen van 1 op de 3 naar 2 op de 3 vóór 2025. Als grote werkgever wil ook Alexander Pechtold zijn verantwoordelijkheid nemen.

Bij het CBR zetten ruim 1.400 professionals zich dagelijks in om ervoor te zorgen dat iederéén veilig aan het verkeer kan deelnemen. Zo werken ze bij het CBR samen aan een verkeersveilig en mobiel Nederland, met Alexander Pechtold aan het roer.

Eat Your Own Dog Food!

Goed voorbeeld doet volgen. Dat is wat alle goede leiders begrijpen. Als je wilt dat iets door de gehele organisatie opgepakt wordt, dan moet het topmanagement dit ook uitstralen.

Alexander Pechtold: ‘Verkeersveiligheid is écht de verantwoordelijkheid van alle weggebruikers. Zéker niet alleen de verantwoordelijkheid van de overheid! Ook werkgevers in ons land hebben daar hun verantwoordelijkheid in te nemen. Vanuit hun eigen cirkel van invloed. En helemaal in het huidige tijdsgewricht waarin het niet alleen gaat om het afleggen van veilige kilometers, maar ook om de mix met duurzame kilometers met minder uitstoot én een betere bewustwording op de timing van de reis. Ik geloof heilig in de shared ownership benadering waarin overheid én werkgevers daar samen onomkeerbare stappen in zetten. Dáárom ben ik ambassadeur van MONO-zakelijk.´

Uit de Monitor MONO-zakelijk 2021 bleek dat 1 op de 3 werknemers concrete maatregelen neemt op het gebied van verkeersveiligheid en MONO-rijden. Daarom deed minister Mark Harbers in februari een oproep bij BNR Nieuwsradio aan alle werkgevers om dit aantal te verdubbelen naar 2 op de 3 voor het einde van deze kabinetsperiode. In een video die hij eind mei opnam, benadrukte hij tevens de kansen van de synergie tussen duurzaamheid, bereikbaarheid en verkeersveiligheid.

Word jij ook ambassadeur van MONO-zakelijk?

We hebben meer dan een miljoen werkgevers in ons land en zij zorgen ervoor dat er meer dan 30 miljard zakelijke kilometers per jaar worden gereden (twee derde van alle kilometers op de Nederlandse wegen). Maar wat doen werkgevers eigenlijk om ervoor te zorgen dat al hun collega’s iedere avond ook weer veilig thuiskomen? MONO-zakelijk helpt hen aan de slag te gaan met verkeersveiligheid en MONO-rijden!

Heeft jouw organisatie ook inspirerende goede voorbeelden als het gaat om verkeersveiligheid en MONO-rijden? Neem dan vooral contact op met MONO-zakelijk's kwartiermaker Dirk-Jan de Bruijn (dirkjan.de.bruijn@rws.nl), we besteden er graag aandacht aan in de vorm van een interview/artikel op onze website!

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen