Landelijke MONO Helden campagne: jouw medewerkers zonder afleiding onderweg

24-10-2023
197 keer bekeken

Als werkgever draag je verantwoordelijkheid voor de veiligheid van je medewerkers, óók onderweg. Word MONO Held en stuur op veiligheid in het verkeer. Als MONO Held zeg je toe bewust mobiliteitsbeleid te verankeren met afspraken en maatregelen. Wij ondersteunen je met een praktische toolkit.

MONO Helden zijn mkb-bedrijven die aandacht voor verkeersveiligheid belangrijk vinden en MONO-rijden omarmen. In de praktijk betekent dit dat directie en medewerkers bewust onderweg gaan, zonder afleiding en met volledige focus op het verkeer. MONO Helden nemen de juiste maatregelen en maken afspraken met de eigen medewerkers. Die aanpak bleek zo effectief in Zeeland dat nu ook mkb-bedrijven in andere provincies worden benaderd vanuit MONO-zakelijk om deel te nemen.

Enkele voorbeelden van MONO Helden

‘MONO’; de term zegt alles. Onderweg ben je idealiter maar met één ding bezig en dat is veilig deelnemen aan het verkeer. Dat is een nobel streven, zeker als je als bedrijf veel zakelijke kilometers moet maken naar klanten of leveranciers. Maar hoe zorg je dat je medewerkers zich onderweg ook daadwerkelijk gedragen zoals je wenst? Ook als een collega belt met een vraag? Of als de afdeling planning een berichtje stuurt over het schema voor de volgende dag? Of zodra het thuisfront vraagt hoe laat de dienst van vandaag er op zit?

Onderweg bellen verdubbelt het risico op een ongeval en het lezen of versturen van tekst achter het stuur maakt deze kans maar liefst zes keer groter. Veilig rijden is dus heel belangrijk, ook voor jouw bedrijf. Jij bent als werkgever verantwoordelijk voor de veiligheid en vitaliteit van je werknemers en kunt bijdragen aan veiliger zakelijk onderweg. Door MONO Held te worden, stuur je jouw werknemers verantwoord op pad.

Check de MONO Helden pagina, meld je aan en download de toolkit!

Naar MONO Helden

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen