Mobiliteitsalliantie presenteert Deltaplan: de 4 belangrijkste vragen voor werkgevers

01-11-2023
243 keer bekeken

Mobiliteit vormt een belangrijke randvoorwaarde om deel te kunnen nemen aan de samenleving. Het zorgt ervoor dat kinderen naar school kunnen, winkels bevoorraad worden en mensen naar hun werk en klanten kunnen. Maar hoe zorgen we ervoor dat we dat zo snel, schoon en vooral veilig mogelijk doen?

Werkgevers in Nederland spelen hierin een belangrijke rol.

De komende jaren neemt de druk op onze infrastructuur toe door de groei van de bevolking, de economie en de woningbouw. Een 25-tal partijen hebben zich verenigd in de Mobiliteitsalliantie. Zij willen er samen met de overheid voor zorgen dat Nederland letterlijk in beweging blijft. Afgelopen maandag presenteerde de Mobiliteitsalliantie hun ‘Deltaplan 2035’ met oplossingen voor het volgende kabinet om de bereikbaarheid van woningen, werk, zorg, onderwijs en recreatie te behouden en verbeteren.

Het programma MONO-zakelijk, een samenwerking tussen de organisaties Allianz, ANWB, Bouwend Nederland, Interpolis, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Sectorinstituut Transport en Logistiek, TeamAlert, Veilig Verkeer Nederland, Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen en het Verbond van Verzekeraars, richt zich sinds 2020 op het veiliger, slimmer en duurzamer maken van het zakelijk verkeer in Nederland.

Veel van de punten van het Deltaplan 2035 van de Mobiliteitsalliantie komen overeen met onze visie. We sommen hieronder de vier belangrijkste vragen op die je je volgens ons als organisatie moet afvragen als het om bewuste mobiliteit gaat:

  1. Moet ik écht reizen voor m’n werk of kan het ook digitaal (hybridewerken)?
  2. Als ik ga reizen, wanneer dan (spitsmijden)?
  3. Hoe ga ik reizen (welke modaliteit)?
  4. En als ik reis, hoe veilig (bewust onderweg)?

De komende jaren zal er een grote transitie plaatsvinden om ervoor te zorgen dat Nederland duurzamer en bereikbaarder wordt. Publieke en private organisaties moeten daarin effectief samenwerken om dat mogelijk te maken. Het is essentieel dat we ons realiseren dat de transitie naar (zakelijk) reizen slimmer, efficiënter, duurzamer en betaalbaarder maken, alleen mogelijk gemaakt kan worden door ook het thema verkeersveiligheid mee te nemen in de beleidsvorming en bedrijfsvoering. Nederland veiliger, slimmer en duurzamer onderweg. Daar doen we het voor!

Klik op onderstaande knop voor inspiratie over bewust mobiliteitsbeleid.

Inspiratie opdoen

Op de hoogte blijven van tips, tricks, best practices en het laatste nieuws rondom zakelijke mobiliteit? Volg MONO-zakelijk op LinkedIn en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om het Deltaplan 2035 te lezen.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen