Betuwe Express eerste MONO Held van Gelderland!

21-11-2023
280 keer bekeken

Betuwe Express ondertekende maandag 20 november de MONO belofte om bewust onderweg te gaan en is daarmee de eerste MONO Held van Gelderland. Gedeputeerde Verkeer en Vervoer Klaas Ruitenberg van de provincie Gelderland was ook aanwezig en ging in gesprek met het touringcarbedrijf.

Betuwe Express nam het stokje over van De Baar Touringcars uit Wemeldinge die MONO Held waren in Zeeland. Directeur-eigenaar Paul de Baar, Marlinde den Herder (communicatie en planning) en een aantal touringcarchauffeurs van De Baar Touringcars kwamen naar Herveld om het stokje symbolisch over te dragen aan Gelders collega-touringcarbedrijf Betuwe Express.

Betuwe Express doet hiermee een beroep op haar eigen medewerkers om bewust onderweg te gaan en zich achter het stuur niet te laten afleiden door o.a. hun mobiele telefoon en hun aandacht bij het verkeer te houden. De MONO Helden actie is gestart in Zeeland - waar al zo’n vijftien MONO Helden zijn - en wordt sinds deze week ook uitgerold in de provincie Gelderland en Noord-Brabant. Het idee is dat er voor het eind van 2024 in alle twaalf provincies MONO Helden actief werk maken van bewust mobiliteitsbeleid, met oog voor thema’s als verkeersveiligheid (geen afleiding achter het stuur), bereikbaarheid en duurzaamheid.

Albert Winnemuller, algemeen directeur bij Betuwe Express:

“We zijn ontzettend verheugd het stokje over te nemen van De Baar Touringcars uit Zeeland en daarmee de eerste MONO Held van Gelderland te zijn. We beschikken over ruim 60 touringcars die tussen de 19 en 90 personen kunnen vervoeren. We vinden het daarom enorm belangrijk dat onze touringcarchauffeurs de passagiers – jong en oud - elke dag veilig van A naar B vervoeren. Als MONO Held zullen we nog meer aandacht besteden aan het onderwerp verkeersveiligheid.”

Gedeputeerde Klaas Ruitenberg:

“Als provincie Gelderland hebben we als doel het aantal ernstige verkeersongevallen in Gelderland jaarlijks te verminderen. Bij veel ongevallen speelt afleiding een rol. Ook werkgevers moeten daarin hun verantwoordelijkheid pakken. De MONO Helden actie is een mooi voorbeeld van hoe bedrijven op een laagdrempelige manier kunnen inzetten op verkeersveiligheid waardoor ze veiliger, slimmer en duurzamer onderweg gaan.”

Over MONO Helden

MONO Helden inspireert en moedigt werkgevers en werknemers aan om afleiding in het verkeer tegen te gaan. Organisaties door heel Nederland kunnen zich aansluiten als MONO Held en aandacht vragen voor verkeersveiligheid binnen hun organisatie. Zo zorgen we ervoor dat zakelijk Nederland bewust(er) onderweg gaat.

Ook MONO Held worden met jouw organisatie en gebruik maken van de speciaal voor MONO Helden samengestelde toolkit? Ga naar www.monozakelijk.nl/monohelden.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen