De Kok Bouwgroep: de eerste MONO Held in provincie Noord-Brabant

29-11-2023
659 keer bekeken

Naast de provincie Zeeland en Gelderland heeft nu ook de provincie Noord-Brabant de eerste MONO Held! De Kok Bouwgroep ondertekende woensdag 22 november de MONO belofte om bewust onderweg te gaan. Ambassadeur Verkeersveiligheid regio West-Brabant, Sanneke Vermeulen, was hierbij aanwezig.

De Kok Bouwgroep nam het stokje over van Harthoorn Vlissingen, sinds voorjaar 2023 MONO Held in Zeeland. Martin de Leeuw, coördinator en adviseur Grond & Milieu bij Harthoorn kwam naar Bergen op Zoom om het stokje over te dragen aan directeur Robbert van de Sande van De Kok Bouwgroep. Deze organisatie is actief in nieuwbouw, renovatie, service en onderhoud voor zakelijke opdrachtgevers in Zuidwest Nederland.

De Kok Bouwgroep doet hiermee een beroep op haar eigen medewerkers om bewust onderweg te gaan en zich achter het stuur niet te laten afleiden door o.a. hun mobiele telefoon en hun aandacht bij het verkeer te houden. De MONO Helden actie is gestart in Zeeland - waar al zo’n vijftien MONO Helden zijn - en wordt vanaf november 2023 ook uitgerold in andere provincies in Nederland.  Het idee is dat er voor het eind van 2024 in alle twaalf provincies MONO Helden actief werk maken van bewust mobiliteitsbeleid, met oog voor thema’s als verkeersveiligheid (geen afleiding achter het stuur), bereikbaarheid en duurzaamheid.

Robbert van de Sande, directeur bij De Kok Bouwgroep:

“We zijn erg blij dat we het MONO Helden stokje hebben ontvangen. We zijn onderdeel van de maatschappij en willen ook onze bijdrage leveren aan verkeersveiligheid. Iedereen moet weten waar MONO-zakelijk voor staat. We hebben veel bouwlocaties waar veiligheid belangrijk is en waar we onder andere middels een toolbox ook verkeersveiligheid bespreekbaar maken. Maar onze mensen dienen ook veilig te reizen naar de bouwlocatie en weer terug naar huis. Daarbij kijken we ook of het aantal reisbewegingen naar onze werklocaties kan worden verminderd. Als MONO Held zullen we het niet alleen intern uitdragen maar ook in ons netwerk: naar klanten, bouwpartners en toeleveranciers.”

Ambassadeur Verkeersveiligheid regio West-Brabant, Sanneke Vermeulen:

“We zijn heel blij met deze MONO Helden actie. Het laat de samenwerking en verbinding tussen overheid, provincies, gemeenten en werkgevers goed zien. Onze wegen in Nederland moeten veiliger. Daarvoor moeten we samenwerken en verkeersveiligheid hoog op de agenda zetten.  Een groot deel van de ongelukken komt door menselijk gedrag. We moeten afleiding zien te vermijden en verkeersslachtoffers zien te verminderen. Daarbij telt ieders actie. Werkgevers kunnen hier ook veel in betekenen. Werkgevers hebben immers niet alleen verantwoordelijkheid voor hun eigen medewerkers ‘binnen de muren, maar ook buiten de muren’.”

Over MONO Helden

MONO Helden inspireert en moedigt werkgevers en werknemers aan om afleiding in het verkeer tegen te gaan. Organisaties door heel Nederland kunnen zich aansluiten als MONO Held en aandacht vragen voor verkeersveiligheid binnen hun organisatie. Zo zorgen we ervoor dat zakelijk Nederland bewust(er) onderweg gaat. Op de website van MONO-zakelijk worden de MONO Helden in het zonnetje gezet.

Ook MONO Held worden met jouw organisatie en gebruik maken van de speciaal voor MONO Helden samengestelde toolkit? Ga naar www.monozakelijk.nl/monohelden.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen