Terublik 2023 voor onder de kerstboom

18-12-2023
403 keer bekeken

Het einde van het jaar eindigt. Nog zeven dagen tot kerst en veertien dagen tot het nieuwe jaar. De laatste weken van het jaar zijn altijd een mooi moment om terug te blikken én vooruit te blikken. We vroegen programmadirecteur Dirk-Jan de Bruijn te reflecteren op het programma en de doelstelling.

"Na bijna vier jaar actief te zijn met het programma MONO-zakelijk, wat zich focust op het stimuleren van bewust mobiliteitsbeleid - veiliger, slimmer en duurzamer onderweg - bij werkgevers, zien we een toenemend enthousiasme in verscheidene segmenten en sectoren om serieus met het onderwerp aan de slag te gaan.

Het etaleren van inspirerende best practices waarin ondernemers aan elkaar laten zien welke stappen zij hebben doorlopen om dat geborgd te krijgen in hun bedrijfsvoering – en de daarbij behorende benefits – helpt daar uiteraard geweldig bij. Passend in de oproep die minister Mark Harbers twee jaar geleden deed: eind 2025 een verdubbeling van het aantal werkgevers dat actief werk maakt van bewust mobiliteitsbeleid en de oproep aan organisaties in Nederland om goede voorbeelden te delen.

Dit alles is gericht op de uitdaging om werkgevers, binnen hun eigen verantwoordelijkheid, slimme maatregelen te laten nemen en afspraken te maken die ervoor zorgen dat medewerkers iedere avond ook weer veilig thuiskomen. Een prachtig voornemen voor 2024 om zó met elkaar vanuit deze beweging onomkeerbare stappen te zetten.

Mag ik jullie fijne feestdagen en een goede jaarwisseling toewensen?"

Dirk-Jan de Bruijn, programmadirecteur MONO-zakelijk

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen