Zo werken de MONO Helden in Zeeland, Gelderland en Noord-Brabant aan bewust onderweg

19-12-2023
517 keer bekeken

Onlangs zijn in Gelderland en Noord-Brabant de stokjes overgedragen aan de eerste MONO Helden van die provincies: Betuwe Express in Gelderland en De Kok Bouwgroep in Noord-Brabant. De Baar Touringcars en Harthoorn Vlissingen uit Zeeland, waar MONO Helden al langer actief is, droegen het stokje over.

MONO Helden

Om het bedrijfsleven te betrekken bij verkeersveiligheid is het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) in 2021 gestart met de regionale MONO Helden-actie. Hiermee wilde de provincie Zeeland het onderwerp bespreekbaar maken op de werkvloer:  “Als verkeersveiligheid tijdens werkoverleggen op de agenda staat, wordt dit een onderdeel van de werkgeversaanpak. Zo vindt er ontwikkeling plaats om verkeersveiligheid te integreren in de bedrijfscultuur.” Aldus Harry van der Maas, geduputeerde bij de provincie Zeeland.

MONO-zakelijk besloot de MONO Helden actie van het ROVZ in 2023 te adopteren en niet alleen in de provincie Zeeland, maar ook in alle andere elf provincies MONO Helden in het zonnetje te zetten. In november van dit jaar startten de eerste twee bedrijven buiten Zeeland: Betuwe Express in Herveld, Gelderland en De Kok Bouwgroep in Bergen op Zoom, Noord-Brabant. We vroegen de directeuren van beide bedrijven waarom ze besloten mee te doen met MONO Helden.

Albert Winnemuller, algemeen directeur bij Betuwe Express:

“We zijn ontzettend verheugd het stokje over te nemen van De Baar Touringcars uit Zeeland en daarmee de eerste MONO Held van Gelderland te zijn. We beschikken over ruim 60 touringcars die tussen de 19 en 90 personen kunnen vervoeren. We vinden het daarom enorm belangrijk dat onze touringcarchauffeurs de passagiers – jong en oud - elke dag veilig van A naar B vervoeren. Als MONO Held zullen we nog meer aandacht besteden aan het onderwerp verkeersveiligheid.”

Robbert van de Sande, directeur bij De Kok Bouwgroep:

“We zijn erg blij dat we het MONO Helden stokje hebben ontvangen. We zijn onderdeel van de maatschappij en willen ook onze bijdrage leveren aan verkeersveiligheid. Iedereen moet weten waar MONO-zakelijk voor staat. We hebben veel bouwlocaties waar veiligheid belangrijk is en waar we onder andere middels een toolbox ook verkeersveiligheid bespreekbaar maken. Maar onze mensen dienen ook veilig te reizen naar de bouwlocatie en ook weer terug naar huis. Daarbij kijken we ook of we het aantal reisbewegingen naar onze werklocaties kan worden verminderd. Als MONO Held zullen we het niet alleen intern uitdragen maar ook in ons netwerk: naar klanten, bouwpartners en toeleveranciers.”

Ook MONO Held Worden?

MONO Helden inspireert en moedigt werkgevers en werknemers aan om afleiding in het achter het stuur tegen te gaan en bewust deel te nemen aan het verkeer. Organisaties door heel Nederland kunnen zich aansluiten als MONO Held en aandacht vragen voor verkeersveiligheid binnen hun organisatie. Zo zorgen we ervoor dat zakelijk Nederland bewust(er) onderweg gaat.

Klik op onderstaande knop voor meer informatie en aanmelden.

MONO Helden pagina

 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen