'Verkeersveiligheid en MONO integraal onderdeel van hoogste goed: onberispelijke integriteit’

15-01-2021
502 keer bekeken

Wij spreken met Hans Langeveld van The Leadership Advisory. Zij vervullen toegevoegde waarde als het gaat om ‘bestuurszekerheid’.

Met iets meer dan 20 professionals, 2 vestigingen en klanten, opdrachtgevers en kandidaten door het hele land wordt er toch nog flink wat afgereden door Langeveld en z’n collega’s van The Leadership Advisory. Al wordt er vandaag de dag uiteraard veel gebruik gemaakt van verschillende digitale netwerkverbindingen.  

Integriteit en professioneel gedrag is basis voor alles

‘In alle eerlijkheid: we hebben geen mobiliteitsbeleid. En daar hebben we ook geen behoefte aan als organisatie. Voor ons is integriteit gewoon het allerbelangrijkste. Daar toetsen we onze mensen ook scherp op. Hoe professioneel sta jij in het leven. Hoe gedraag je je. En dat uit zich in verschillende manieren.

Thuis, maar natuurlijk ook onderweg. Het is een soort van ongeschreven regel dat je niet met een borrel op achter het stuur gaat zitten. Of met tachtig door een woonwijk sjeest. Of je al append zwalkend door het verkeer begeeft.

Integriteit en professioneel gedrag is bij ons écht de basis als fundament onder onze dienstverlening. Daarin gaan we niet betuttelen, we zien dat als de eigen verantwoordelijkheid van onze professionals. Dat hoort gewoon bij het begrip ‘integriteit’ en ‘fatsoen’. En laten we wel wezen: het is ook volstrekt geen issue. In de afgelopen 2 decennia heeft er zich op dit vlak ook geen incident voorgedaan.'

Heilig geloof in publiek-private samenwerking

‘Ik vind deze benadering waarbij je als overheid werkgevers activeert en stimuleert om hun rol en verantwoordelijkheid te vervullen als het gaat om hun deel van verkeersveiligheid echt prima. In een eerder leven – toen ik actief was als bestuurder van KPN – heb ik meerdere keren aan de wieg gestaan van verschillende van dit soort PPP-initiatieven (public-private-partnership). En dat werkt, mits je ook helder bent in waarom je die samenwerking wil. Waar je naar op zoek bent. En dat kunnen best hele verschillende argumenten of drijfveren zijn. Want drie keer linksom is ook rechtsaf.

Het helpt als er sprake is een gemeenschappelijk hoger doel. Zoals hier: verkeersveiligheid, daar kan toch niemand tegen zijn? En realiseer je hoe succesvol wij op dat vlak zijn als bv Nederland met ons ‘polderen’ ten opzichte van ons omringende landen. Dat zouden we meer moeten uitdragen. Juist daarom dat we initiatieven zoals MONO-zakelijk ook van harte ondersteunen. In de hoop dat we middels deze olievlekwerking mét elkaar iets onomkeerbaars neerzetten.’

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Bekijk ook

Cookie-instellingen