ReintenInfra zet in op MONO rijden bij hun medewerkers: veiligheid staat hoog in het vaandel

Herman Reinten, directeur bij ReintenInfra, is zich bewust van de rol die hij als werkgever speelt. Veiligheid staat hoog in het vaandel. MONO-zakelijk kwam deze week langs bij dochterbedrijven TWW, Negam en Dusseldorp om medewerkers handvatten te geven om MONO te rijden als ze aan het werk zijn.

ReintenInfra's medewerkers zijn dagelijks bezig met het aanleggen, reconstrueren en onderhouden van (snel)wegen. Ze werken dus dagelijks op en aan de wegen van Nederland. Extra belangrijk dus om stil te staan bij het belang van MONO rijden: ongestoord en zonder afleiding van de telefoon.

Herman Reinten, ReintenInfra.

Veilig werken staat hoog in het vaandel

Reinten: “Veilig Verkeer Nederland polste een tijdje geleden of wij interesse hadden in een MONO workshop voor onze medewerkers. Aangezien veilig werken bij ons hoog in het vaandel staat, sprak deze workshop ons aan. Wij vinden het belangrijk dat iedereen in onze organisatie zelf verantwoordelijkheid neemt als het gaat om veilig werken. Wij geven onze collega’s, bijvoorbeeld met behulp van deze MONO-workshop, handvatten om die verantwoordelijkheid ook te kunnen nemen.”

Met deze workshop besteden TWW, Negam en Dusseldorp voor de eerste keer aandacht aan MONO rijden. Reinten: “Ik besef dat we blijvend aandacht moeten besteden aan MONO rijden. Het is gedrag dat je niet in één keer verandert. Nieuw gedrag aanleren kost nou eenmaal tijd.” Hij verwacht dat MONO rijden wordt opgenomen in het personeelshandboek. Reinten: “Op die manier borgen we dit onderwerp in onze bedrijven, maar brengen we het ook onder de aandacht bij nieuwe collega’s. Ik sta bekend om mijn motto: “de veiligheid van medewerkers gaat voor alles en veilig de weg op hoort daarbij”.

Wat zijn MONO-zakelijk workshops?

Jan Hommes van Veilig Verkeer Nederland: “Tijdens MONO-zakelijk workshops gaan deelnemers op laagdrempelige wijze met elkaar in gesprek over telefoongebruik in het verkeer. Met behulp van filmpjes, facts en pakkende vragen maken we medewerkers bewust van het belang van focus op de weg en het verkeer. Aan het einde van de workshop doen, degenen die dat willen, met het zetten van hun handtekening de belofte om MONO te rijden.”

MONO workshop bij ReintenInfra.

“Bewustwording is de eerste stap”

Na afloop vertelt een aantal medewerkers wat ze van de workshop vonden. Ze vinden het positief dat er aandacht is voor dit onderwerp, maar geven aan dat ze het wel lastig vinden om hun telefoon helemaal niet te gebruiken als ze aan het werk zijn. Medewerker Siep: “Maar bewustwording is de eerste stap!”

Ook meedoen met jouw bedrijf? Kijk voor meer informatie op www.wijrijdenmono.nl of neem direct contact op met Jan Hommes, senior projectleider bij Veilig Verkeer Nederland (VVN) via j.hommes@vvn.nl of via 06 212 873 82.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen