Ivan Autoverhuur Tilburg: Een snelle check voor vertrek elimineert het schadepatroon vrijwel

Het bedrijf verhuurt in regio midden Brabant jaarlijks zo’n 2.000 voertuigen. Van verschillende personenauto’s tot 9-personen busjes en bestelwagens. In 80% van de gevallen zijn hun klanten ondernemers en bedrijven. We spreken met eigenaar Ivan Popovic, al 10 jaar pur sang ondernemer in de verhuur.

Snelle check voor vertrek
"Wij zijn als Ivan Autoverhuur Tilburg lid van de BOVAG. Ook omdat dit een keurmerk is voor onze klanten en afnemers. Maar BOVAG faciliteert ons bijvoorbeeld ook met pictogrammen die we met een klant doornemen alvorens we hem of haar de sleutels geven. BOVAG heeft kans gezien om dat aan het hand van hele doeltreffende plaatjes met kreten maximaal toegankelijk te maken. Zoals check of het een schakelbak of automaat is, check de knoppen (waar zitten de ruitenwissers, waar zit de lichtknop), check de route (en breng deze in alvorens je de sleutel omdraait), check de omvang van het voertuig (de hoogte, lengte, breedte), check de spiegels en de stoel (en stel ze in alvorens je gas geeft), check de remweg (zwaar beladen of winterse omstandigheden kunnen van invloed zijn op de omvang van de remweg) en check het achteruitrijden en het in- of uitparkeren (statistisch gezien genereert juist dat de meeste schades)."

Ongestoord onderweg ontbreekt (nog)!
"Maar wij zouden graag nog een achtste pictogram aan deze snelle check voor vertrek willen toe voegen, namelijk: rij ongestoord. Laat je telefoon in je tas of jas zitten. Rij MONO dus. Want natuurlijk zijn al onze voertuigen uitgerust met een bluetooth verbinding. Waarmee je dus handsfree kunt bellen. En uiteraard hebben we deze wens kenbaar gemaakt bij de BOVAG."

Bovag maakt werk van wens!

Mooi om te vermelden is dat de BOVAG het verzoek van Ivan gelijk heeft opgepakt en op dit moment bezig is met het aanpassen van de infographic. Binnenkort is er dus ook een pictogram op de 'Snelle CHECK! voor vertrek' flyer te vinden over MONO-rijden. Zodra deze nieuwe infographic beschikbaar is, zullen we deze op onze website delen!


Effect van die snelle check
"Wat voor ons als autoverhuurbedrijf een geweldig voordeel is, is het feit dat deze snelle check voor vertrek ook een zichtbaar effect heeft op ons schadepatroon. Afgelopen jaar hadden we met zo’n 2.000 factureringen slechts drie schademeldingen die we bij onze verzekeraar moesten indienen. Ik kan je zeggen: voorheen waren dat écht andere, aanzienlijk dramatischere getallen. Daarom dat we met veel passie aan al onze klanten uitleggen wat de geheimen zijn van het voertuig dat ze gaan huren én hen uitleggen waar de risico’s zitten in het verkeer. Opdat al onze gehuurde voertuigen, voorzien van blije en tevreden rijders, ook weer veilig terugkeren naar ons verhuurbedrijf. Want daar doen we het voor, iedere dag weer opnieuw!"

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen