Tim Coronel trapt actie ‘Sociaal bijtanken’ af in Overijssel

Tankstations zijn natuurlijk dé plek om te tanken, maar ook de ideale plek voor ‘sociaal bijtanken’. Coureur Tim Coronel en wethouder Gerard Gerrits (Verkeer en Vervoer) vroegen hier maandagochtend 28 maart bij Shell Westermaat in Hengelo aandacht voor bij tankende automobilisten. Hoe lees je hier!

Sociale media en verkeer is een gevaarlijke combinatie

Elk jaar gebeuren er veel verkeersongelukken. Afleiding in het verkeer is daarvan één van de belangrijkste oorzaken. Vooral de combinatie van social media en verkeer is gevaarlijk. Als ambassadeur van MONO-zakelijk ging Tim Coronel hier kort over in gesprek met Gerard Gerrits. Gerard is wethouder in de gemeente Hengelo en portefeuillehouder van ‘Verkeer en Vervoer’. Tim stelde de telefoon van Gerard in op ‘Niet storen’ en vroeg hem wat meer te vertellen over het belang van MONO-rijden: “Mobielgebruik veroorzaakt nog altijd te veel afleiding in de auto en dat levert gevaarlijke situaties op. Door dit soort acties kunnen we automobilisten op positieve wijze handvatten aanreiken om ongestoord onderweg te gaan. En dat werkt!” Met deze campagne roepen ze automobilisten op om ook MONO te rijden.

Rij jij ook MONO?

Het campagneteam ging met bezoekers van het tankstation in gesprek over het belang van MONO-rijden en hielp bij het instellen van de niet storen-functie. In ruil daarvoor kregen bezoekers een gratis ontbijtje aangeboden: een bakje koffie in een MONO-koffiebeker en een vers croissantje. Daarnaast konden bezoekers ook met Tim Coronel op de foto. De rest van de week zijn bij ruim 90 tankstations in Gelderland en Overijssel advertenties te zien waarin Tim oproept om MONO te rijden.

Provincie Gelderland en Overijssel

De regionale MONO-campagne is een initiatief van de provincies Gelderland en Overijssel en wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband van Responsible Young Drivers (RYD), Keijzer Marketing, Communicatie & Management en verkeerskundig bureau XTNT. Het doel? De boodschap van MONO, ongestoord onderweg zijn zonder je mobiele telefoon, onder de aandacht brengen bij iedereen in Gelderland en Overijssel. Meer informatie over de regionale MONO-campagne is te vinden op www.wijrijdenmono.nl.

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen