Werkbezoek | "A desk is a dangerous place from which to view the world.”

Afgelopen vrijdag ging het MONO-zakelijk kernteam samen met partners IenW, Rijkswaterstaat, BMN en STL op uitnodiging van VolkerWessels Infrastructuur's CEO Cees de Wijs op werkbezoek bij de reconstructie van de IJsselmondse Knoop in Ridderkerk.

Tot deze reconstructie behoren o.a. het vervangen van VRI, de bouw van twee fietstunnels én het vergroten van de wegcapaciteit.

Verkeersveiligheid op en tijdens het project is een grote uitdaging. Het knooppunt moet namelijk van de opdrachtgever bereikbaar blijven tijdens de gehele reconstructie. Dit betekent dat verkeersstromen gewoon door moeten kunnen gaan, terwijl er absoluut geen concessies gedaan mogen worden op het gebied van veiligheid.

Vestigingsdirecteur KWS Rotterdam-Zwijndrecht Pieter Ahsman, Projectleider Dirk-Jan van Vuurde, verkeerskundige Theo Veldhuizen, hoofduitvoerder Rico Sanders en manager veiligheid Janice Tjahjoko namen ons mee in hoe VolkerWessels’ betrokken werkmaatschappijen KWS, Van Hattum en Blankevoort en Vialis ervoor zorgen dat dit op een zo veilig mogelijke manier gebeurt.

Mooi voorbeeld van hoe publiek en privaat elkaar treffen, elkaar versterken en er wederzijds begrip wordt getoond voor verschillende uitdagingen. Letterlijk en figuurlijk met je poten in de modder. Met als doel? Het creëren van maatschappelijke waarde en veiligheid voor alle mensen in Nederland.

Mini foto- en videoverslag:

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen