Nieuwsbrief november 2021

Met de MONO-zakelijk nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van MONO-zakelijk. Deze nieuwsbrief is voor en door onze partners, koepel- en brancheorganisaties en werkgevers samengesteld. 

MONO Zakelijk logo

  Nieuwsbrief november 2021

Beste,

Met de MONO-zakelijk nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van MONO-zakelijk. Deze nieuwsbrief is voor en door onze partners, koepel- en brancheorganisaties en werkgevers samengesteld. 

Verkeersveiligheid is actueler dan ooit! Want juist nu we allemaal weer meer naar het werk gaan, zijn zoomoverleggen één van de nieuwe verleidingen onderweg. Het gevolg: meer ongelukken en meer slachtoffers. Een integraal verkeersveiligheidsbeleid met daarin aandacht voor MONO heeft daarom hoge prioriteit.

Hoe MONO rijdt werkend Nederland?

Het antwoord op deze vraag geeft de recent uitgevoerde MONO-meting door Arcadis. Het onderzoek is uitgevoerd onder meer dan 600 werknemers en 200 grote en kleine werkgevers in Nederland. De eerste resultaten zijn inmiddels bekend. Daaruit blijkt onder meer dat 68% van de werknemers het belangrijk vindt dat afleiding onderweg wordt tegengegaan. Tegelijkertijd heeft slechts 36% van de werkgevers concreet beleid tegen afleiding. Deze maand verschijnt het eindrapport op onze website.

Zeeuwse MONO-helden campagne: ‘MONO rijden is dé norm’

Harry van der Maas (gedeputeerde verkeersveiligheid/ROVZ-voorzitter) en Ab Smit (provinciesecretaris) hebben op 8 september de MONO-belofte ondertekend namens de provincie Zeeland. De belofte is onderdeel van MONO-helden, een campagne van MONO-zakelijk. De campagne laat zien wie de MONO-helden in Zeeland zijn: de werkgevers en werknemers die gebruik maken van de uitgebreide MONO-toolkit en intern én extern uitdragen dat zij meewerken aan een 100% verkeersveilig Zeeland. 

Lees meer

Maak gebruik van de uitgebreide MONO-toolkit

In de toolkit vindt u alle informatie over diensten en producten die u helpen ervoor te zorgen dat uw medewerkers ‘arboproof’ onderweg zijn. Zonder afleiding. Met aandacht voor het verkeer op de weg. Download de MONO-promotiematerialen voor eigen gebruik of doe inspiratie op met trainingen, workshops en simulaties. 

Ontdek MONO-toolkit

Video MONO-zakelijk in lesmiddelenpakket verkeersopleidingen

Afleiding door de smartphone achter het stuur kan leiden tot gevaarlijke situaties. Juist voor bestuurders die regelmatig op de weg zitten, zoals chauffeurs van vrachtwagens, bussen en bestelbussen. Om hen te blijven wijzen op het gevaar van social media tijdens verkeersdeelname ontwikkelen we een trainingsvideo voor deze specifieke doelgroep. De video wordt meegenomen in de leermiddelen van diverse opleidingsinstituten. Ook kijken we naar mogelijkheden voor verdere distributie van de trainingsvideo. Meer info volgt snel.

Ambitieuze bestuurders over hun verkeersveiligheidsaanpak

MONO-zakelijk begint pas écht bij het verantwoordelijk management! Lees de vele interviews met bestuurders voor inspiratie over de MONO-aanpak van andere werkgevers. Zoals het gesprek met Nicole Stolk van De Nederlandsche Bank, die onder de noemer blue zone streeft naar het welzijn van werknemers zodat zij optimaal kunnen presteren. Of Steven Plug van Allianz, dat prioriteit geeft aan de verankering van de veiligheidscultuur, van directeur tot chauffeur. En hoe Athlon – met meer dan 100.000 leaseauto’s – het geïntegreerd veiligheidsdenken heeft geoperationaliseerd. Oók MKB-bedrijven pakken hun verantwoordelijkheid. De cases Bakker & Co en The Leadership Advisory spreken voor zich! 

Wat doet u aan verkeersveiligheid?

Care for people is de verantwoordelijkheid van de werkgever. ‘Arboproof onderweg’ moet worden verankerd in de bedrijfscultuur van de BV Nederland. Deel met ons uw ideeën en ervaringen over de MONO-aanpak in uw organisatie. De MONO-zakelijk nieuwsbrief en www.monozakelijk.nl zijn ook het podium voor u! Stuur uw verhaal (of interessant event) naar monozakelijk@minienw.nl.

 

Agenda

Van 30 november t/m 2 december vindt Contacta plaats in de Zeelandhallen. Een zakelijk netwerkevent voor Zeeuwse ondernemers. ROVZ (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland) is aanwezig met een themastand over verkeersveiligheid. Op 1 december tussen 15:00 en 16:00 uur geeft ROVZ samen met MONO-zakelijk een presentatie.

Bekijk de volledige agenda

 

Volgt u MONO-zakelijk al op LinkedIn?

Hier vindt u regelmatig informatie over interessante ontwikkelingen en actueel nieuws vanuit de steeds groter wordende MONO-zakelijk community!

Volg ons op Linkedin.

Redactie

De redactie van deze nieuwsbrief komt tot stand met Robert Gartner (STL), Yvonne van der Maaten (VNA Lease), Tom Plaum (TeamAlert), Rob Stomphorst (VVN), Marouschka Booy (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) en Tom de Groot (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat).

Deze nieuwsbrief liever niet ontvangen? Meld u hier af.

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen