MONO-zakelijk Community Update februari 2022

Met de MONO-zakelijk Community Update houden we u op de hoogte van het laatste nieuws uit de community. Deze mail is voor en door onze partners, koepel- en brancheorganisaties en werkgevers samengesteld.

MONO Zakelijk logo

  COMMUNITY UPDATE | FEB 22

Beste %FIRSTNAME%,

Minister Mark Harbers bij BNR over situatie BV Nederland, uitkomsten Monitor MONO-zakelijk online, terugblik op 100 interviews met bestuurders en meer ...

Met deze MONO-zakelijk Community Update houden we je op de hoogte van het laatste nieuws uit de MONO-zakelijk community. Deze mail is voor en door onze partners, koepel- en brancheorganisaties en werkgevers samengesteld. 

Minister Mark Harbers spoort werkgevers aan tot actie na onderzoek

Vanochtend tussen 08:45 en 09:00 uur sprak minister Mark Harbers in het BNR programma 'De Ochtendspits' met Bas van Werven over de uitkomsten van de Monitor MONO-zakelijk 2021. Slechts één derde van de werkgevers treft maatregelen om afleiding tegen te gaan. Benieuwd naar de oproep van de minister aan alle werkgevers van Nederland?

Beluister het interview (vanaf 2:07:05)

Uitkomsten Monitor MONO-zakelijk 2021 online: status BV Nederland

Het doel van de MONO-monitor is om jaarlijks in kaart te brengen in welke mate de zakelijke markt MONO-beleid voert, de motieven die werkgevers hebben én wat hun behoeften zijn. In totaal hebben 203 werkgevers en 557 werknemers meegewerkt aan dit onderzoek. Benieuwd naar alle uitkomsten? Lees dan snel verder!

Bekijk uitkomsten onderzoek

Kwartiermaker Dirk-Jan de Bruijn blikt terug op 100 interviews met werkgevers

Het afgelopen jaar sprak kwartiermaker Dirk-Jan de Bruijn een 100-tal bestuurders/werkgevers – vanuit een mêlee aan verschillende sectoren – over de wijze waarop zij MONO en verkeersveiligheid hebben verankerd in hun eigen bedrijfscultuur. Wat zijn de belangrijkste takeaways van deze interviews? Je leest het in deze terugblik!

Lees artikel!

Op 7 maart publiekscampagne MONO van start! Hoe draag jij je steentje bij?

Van 7 maart t/m 27 maart 2022 wordt de campagne uitgezonden op radio, social media en online video. De MONO borden staan tot begin mei langs de wegen. Een mooi moment om als organisatie ook weer stil te staan bij MONO. Ben je al een eind op weg, of kun je nog wel wat hulpmiddelen gebruiken?

Tips en toolkit

Donderdag 16 juni gezamenlijk in het teken van verkeersveiligheid zetten?

Op 24 juni 2021 vond het webinar 'ARBO-proof onderweg' plaats. We sloten dit online event af met de wens de derde donderdag van juni 2022 een vervolg te organiseren. Graag horen wij vanuit de community of hier inderdaad animo voor is. Ideeën, suggesties of wens tot samenwerken aan een mooi vervolg? Laat het ons weten! Mailen kan naar marouschka.booij@minienw.nl. 

Bekijk hoogtepunten webinar 2021.

Wat doe jij aan verkeersveiligheid?

Care for people is de verantwoordelijkheid van de werkgever. Vind jij ook dat 'Arboproof onderweg’ verankerd moet zijn in de bedrijfscultuur van de BV Nederland? Deel met ons je ideeën en ervaringen over de MONO-aanpak binnen jouw organisatie. Deze MONO-zakelijk Community Update, www.monozakelijk.nl en onze LinkedIn pagina zijn ook het podium voor jouw succesverhalen! Stuur je verhaal (of interessant event) naar monozakelijk@minienw.nl.

 

Agenda

Dinsdag 29 maart - 1 april 2022: Intertraffic 2022 (meer info)

Donderdag 14 april 2022: Nationaal Verkeersveiligheidscongres (meer info)

 

Volgt u MONO-zakelijk al op LinkedIn?

Hier vind je regelmatig interessante content en actueel nieuws vanuit de steeds groter wordende MONO-zakelijk community!

Volg ons op Linkedin.

Redactie

De redactie van deze nieuwsbrief komt tot stand met de MONO-zakelijk partners: Allianz, ANWB, Bouwend Nederland, Interpolis, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincies, STL, TeamAlert, VVN en VNA.

Deze nieuwsbrief liever niet ontvangen? Meld u hier af.

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen