MONO-zakelijk Community Update juni 2022

Met de MONO-zakelijk Community Update houden we u op de hoogte van het laatste nieuws uit de community. Deze mail is voor en door onze partners, koepel- en brancheorganisaties en werkgevers samengesteld.

MONO Zakelijk logo

  COMMUNITY UPDATE | JUNI '22

Beste,

Een gloednieuwe handreiking voor werkgevers, video-oproep van minister Mark Harbers, belangrijke boodschappen van ambassadeurs Jan Hendrik Dronkers en Alexander Pechtold, een ijzersterke animatie van het Brabant Mobiliteitsnetwerk én een mededeling over onze klankbordgroep. Je leest het in de MONO-zakelijk Community Update van juni!

Met deze MONO-zakelijk Community Update houden we je op de hoogte van het laatste nieuws uit de MONO-zakelijk community. Deze mail is voor en door onze partners, koepel- en brancheorganisaties en werkgevers samengesteld. 

Minister IenW Mark Harbers maakt synergie verkeersveiligheid met andere thema's duidelijk in nieuwe video

Harbers riep eind februari bij BNR Nieuwsradio alle werkgevers van Nederland op om deze kabinetsperiode met elkaar te streven naar een verdubbeling van het aantal werkgevers dat actief werk maakt van verkeersveiligheid. In deze nieuwe video maakt hij duidelijk wat de synergie is met andere thema´s als duurzaamheid en bereikbaarheid.

Bekijk video

Download hier de nieuwe MONO-zakelijk handreiking vol praktische handvatten voor werkgevers

MONO-zakelijk ondersteunt en inspireert werkgevers met tal van diensten en producten bij het doorvoeren van verkeersveiligheid in de eigen organisatie. Op dit moment zijn veel werkgevers hun mobiliteitsbeleid aan het herrijken. Daarbij speelt duurzaamheid en bereikbaarheid naast (verkeers)veiligheid een grote rol. Deze handreiking is bedoeld voor werkgevers die ook deze stap willen en moeten zetten en biedt handvatten zoals een rekenmodel, adviezen en tips. Deze handreiking is interactief. Open deze daarom op je dekstop of laptop in Acrobat Reader voor de juiste gebruikerservaring.

Download handreiking

Jan Hendrik Dronkers, secretaris-generaal ministerie IenW, en Alexander Pechtold, directeur CBR, over eigen verantwoordelijkheid nemen

Als grote werkgevers realiseren Jan Hendrik Dronkers en Alexander Pechtold zich als geen ander hoe belangrijk het is om eigen verantwoordelijkheid te nemen en het goede voorbeeld te geven wat betreft verkeersveiligheid en MONO-rijden. Beiden zijn daarom ambassadeur van MONO-zakelijk. Je leest hun persoonlijke boodschappen hieronder!

Boodschap Dronkers      Boodschap Pechtold

Animatievideo BMN legt cruciale rol werkgevers in veiliger maken verkeer haarfijn uit

Het door de provincie Noord-brabant opgerichte BMN (Brabant Mobiliteitsnetwerk) heeft onlangs een sterke animatie laten ontwikkelen door XTNT die haarfijn uitlegt welke impact werkgevers hebben op het veiliger maken van het verkeer. Deze video kan gebruikt en/of naar wens aangepast worden in de communicatie over het onderwerp verkeersveiligheid. Dit kan via Dagmar van de Schraaf (d.vandeschraaf@xtnt.nl). Ook het kernteam van MONO-zakelijk zal de animatie binnenkort laten aanpassen om hem zo landelijk in te kunnen zetten.

Bekijk video 

Klankbordgroep MONO-zakelijk

Het programma MONO-zakelijk heeft een mooie groep experts weten samen te brengen om met hen een aantal malen per jaar in dialoog te treden en maatregelen en acties te toetsen. Deze klankbordgroep, bestaande uit: Marjolein Groen namens Athlon, Kommer den Uil (BAM), Barbara Pröpper (BCG), Rob Jansen (Chain Logistics), Remco Smits (gem. R’dam), Bart Dekker (IBM), Eduard Posthumus Meyjes (Picnic), Lindy Molenkamp (provincie Noord-Holland) en Roger van Polanen (Volvo Cars), kwam afgelopen maand voor het eerst bijeen. Zij vertegenwoordigen segmenten waar medewerkers veel kilometers op de weg doorbrengen. Het resultaat was een waardevolle oogst met aanbevelingen en adviezen dat meegenomen wordt in het verzilveren van onze ambitie!

Wat doe jij aan verkeersveiligheid?

Care for people is de verantwoordelijkheid van de werkgever. Vind jij ook dat 'Arboproof onderweg’ verankerd moet zijn in de bedrijfscultuur van de BV Nederland? Deel met ons je ideeën en ervaringen over de MONO-aanpak binnen jouw organisatie. Deze MONO-zakelijk Community Update, www.monozakelijk.nl en onze LinkedIn pagina zijn ook het podium voor jouw succesverhalen! Stuur je verhaal (of interessant event) naar monozakelijk@minienw.nl.

 

Volg je MONO-zakelijk al op LinkedIn?

Hier vind je regelmatig interessante content en actueel nieuws vanuit de steeds groter wordende MONO-zakelijk community!

Volg ons op Linkedin.

Redactie

De redactie van deze nieuwsbrief komt tot stand met de MONO-zakelijk partners: Allianz, ANWB, Bouwend Nederland, Interpolis, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincies, STL, TeamAlert, VVN, Verbond van Verzekeraars en VNA.

Deze nieuwsbrief liever niet ontvangen? Meld u hier af.

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen