MONO-ZAKELIJK COMMUNITY APRIL 2023

Voor 2025 een verdubbeling van het aantal werkgevers dat actief werk maakt van bewust mobiliteitsbeleid. Dat is de ambitie van MONO-zakelijk. Zakelijk onderweg kan veiliger, slimmer en duurzamer.

MONO Zakelijk logo

 

Community Update | Apr '23

Beste,

Voor 2025 een verdubbeling van het aantal werkgevers dat actief werk maakt van bewust mobiliteitsbeleid. Dat is de ambitie van MONO-zakelijk. Zakelijk onderweg kan veiliger, slimmer en duurzamer. Wij faciliteren, inspireren en ondersteunen werkgevers om hier werk van te maken. Dat doen we door het delen van best practices, tips en tools.

MONO-zakelijk | Bewust onderweg

Provincie Drenthe eerste provincie waar alle gemeenten MONO-ambassadeur zijn!

Donderdag 23 maart ondertekenden alle Drentse gemeenten het MONO-convenant. Met het zetten van hun handtekening geven de gemeenten hun medewerkers het signaal dat het niet normaal is om onderweg met je telefoon bezig te zijn. De komende weken volgt een campagne gericht op alle Drentse ambtenaren.

Lees meer

Uitgelicht: MONO Helden campagne in Zeeland

Op 8 september 2021 trapte de Provincie Zeeland de MONO-helden campagne af. Directeur Ab Smit en gedeputeerde en voorzitter van het ROVZ Harry van der Maas ondertekende het MONO beloftebord. Zij verklaarden hiermee ervoor te zorgen dat de Provincie Zeeland MONO gaat rijden. Inmiddels hebben 12 Zeeuwse bedrijven hun voorbeeld gevolgd.

Lees meer

Veiligheid boven alles: deze bezorgers gaan bewust onderweg

Ruim 20 tot 30 procent van het aantal verkeersslachtoffers is terug te leiden naar afleiding in het verkeer waarbij de smartphone een grote rol speelt. Gelukkig pakken steeds meer organisaties de eigen verantwoordelijkheid om hun werknemers te beschermen en hun veiligheid tijdens verkeersdeelname te bevorderen. Zoals in de sector van maaltijd- en boodschappenbezorgers waarin we al vele goede voorbeelden zien. We belichten Picnic, Getir, Thuisbezorgd en de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM).

Lees meer

Programmadirecteur Dirk-Jan de Bruijn vertelt bij Business Mobility Week over MONO-zakelijk

Vorige week (27 t/m 31 maart) organiseerden ANWB en De Ondernemer de Business Mobility Week; vijf dagen lang tussen 12:00 en 14:00 uur een live kijkradioshow over zakelijke mobiliteit. Onze programmadirecteur Dirk-Jan de Bruijn schoof op dag vijf aan om te praten over het belang van MONO-zakelijk voor werkgevers.

Bekijk aflevering

Mis niets: interviews, video's en nieuwsberichten van afgelopen weken

De afgelopen weken zijn er weer een hoop organisaties voorbij gekomen op onze website en LinkedIn met goede voorbeelden, tips én insights over bewuste mobiliteit. Hieronder hebben we er een aantal voor je opgesomd:

1. Videoreeks | 7 partners over belang bewust onderweg

2. Interview CEO Port of Rotterdam, Allard Castelein "Werkgevers die bellen tolereren nemen veiligheid niet serieus"

3. Interview Van Mossel Autolease over bewuster reizen en elektrificering

4. Voorzitter Veilig Verkeer Nederland: "Verkeersveiligheid gaat achteruit"

5. Aon maakt zich zorgen: "Leed en miljarden aan kosten"

6. Acht adviezen van grote werkgevers voor het succesvol implementeren van bewust mobiliteitsbeleid

7. Zwollenaren maken tijdens het tanken de afspraak om MONO te rijden

Wat doe jouw organisatie op het gebied van bewuste mobiliteit?

Deel je ideeën en ervaringen over jouw MONO-aanpak met ons. Deze MONO-zakelijk Community Update, www.monozakelijk.nl en onze LinkedIn pagina zijn ook het podium voor jouw succesverhalen! Stuur je verhaal (of interessant event) naar monozakelijk@minienw.nl.

 

Aankomende events

Vrijdag 21 april van 15:00 tot 15:45 uur | Virtueel panel PAVE: “AVs, Ethics, and Behavioral change”

Dinsdag 6 juni van 12:00 tot 13:00 uur | Webinar: Het slimmer, veiliger en groener maken van mobiliteit: de werkgever aan zet | Sycada & MONO-zakelijk

Dinsdag 7 en woensdag 8 november | Zakelijk event: Veilig Verkeer Nederland representeert MONO-zakelijk op de Promotiedagen in Groningen

Volg je MONO-zakelijk al op LinkedIn?

Op onze LinkedIn pagina wordt meerdere keren per week interessante content en actueel nieuws uit de steeds groter wordende MONO-zakelijk community gedeeld! Klik op de knop hieronder om naar onze LinkedIn pagina te gaan. En vergeet ons niet te volgen.

Meer dan 1.000 professionals gingen je voor!
 

Deze nieuwsbrief liever niet ontvangen? Meld u hier af.

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen