Dit zijn de 10 best gelezen interviews met bestuurders van 2023

15-12-2023
634 keer bekeken

Bijna elke week verschijnt er wel één of meerdere interviews op onze website en LinkedIn. In deze interviews gaat programmadirecteur Dirk-Jan de Bruijn in gesprek met bestuurders over hoe zij bewust mobiliteitsbeleid hebben georganiseerd in hun organisatie. Dit zijn de 10 best gelezen van 2023.

1. Digitalisering geeft boost aan veiligheid waardoor al onze collega´s iedere avond veilig thuiskomen!

De historie van Boels is als een jongensdroom: 45 jaar geleden startte de vader van de huidige CEO in een paar geleende garageboxen in Sittard z’n verhuurbedrijf voor gereedschappen. Nu staat er een internationaal opererende firma die jaarlijks bijna 800.000 items verhuurt aan 250.000 klanten.

Dit doet Boels vanuit ruim 700 vestigingen in 18 landen en met maar liefst 7.000 vakmensen! Alle reden voor een gesprek met Managing Director van alle 110 Nederlandse vestigingen – Rob Koevoets – over de wijze waarop het mobiliteitsbeleid binnen Boels marcheert én hoe dat er over drie jaar uit zal gaan zien.

Lees interview

 

2. Mobiliteitswensen van onze klanten in hoge mate beïnvloed door electrificering en bewuster reizen

We bieden we een vooraanstaande leasemaatschappij het podium – onderdeel van de Van Mossel Automotive Groep. Dit mobiliteitsbedrijf is met meer dan 5.000 medewerkers in 75 jaar tijd uitgegroeid tot een van de grotere en vooraanstaande automotive bedrijven in de Benelux.

Van Mossel Automotive Groep telt 290 dealerships van vrijwel alle gevestigde automerken, naast een 34-tal schadeherstelbedrijven en een aantal leasemaatschappijen. We spreken met Algemeen Directeur Armand van Veen en Marketing Manager Kirsten de Vos van International Car Lease Holding (ICLH), waar Van Mossel Autolease onderdeel van is. Met 350 collega’s zijn zij dagelijks verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van een wagenpark van zo’n 105.000 auto’s en bestelauto’s.

Lees interview

 

3. Bij de inrichting van ons mobiliteitsbeleid denken we steeds meer vanuit de employee journey

We zoomen in op de Rabobank, werkgever van zo’n 27.000 mensen in Nederland. De Rabobank werkt volgens het leidende principe ‘samen bereiken we meer dan alleen’. Een principe dat ook goed van pas komt bij het vormgeven van een bewust mobiliteitsbeleid.

Alle reden voor een verdiepend gesprek met Abe Boersma, als Tribe Lead Work & Health (EVP) binnen Rabobank onder andere verantwoordelijk voor het mobiliteitsbeleid. Interessant is hoe de Rabobank dit benadert vanuit de ‘employee journey’ middels multidisciplinaire teams waarin zowel HR, facilitair én IT opereren met één opdracht: het creëren van een integrale samenhangende ‘reis’ gericht op maximaal werkcomfort voor alle Rabobank collega’s.

Lees interview

 

4. Ondernemersvereniging Hoeksche Waard: "Onze bereikbaarheid staat zwaar onder druk!"

Sinds 2019 zijn de gemeenten Oud-Beijerland, Korendijk, Strijen, Cromstrijen en Binnenmaas samengesmeed tot de gemeente Hoeksche Waard. Afgelopen zomer werd de regio opgeschrikt door een afschuwelijk ongeluk met een Spaanse vrachtwagenchauffeur. We zoomen in op de verkeerssituatie in de regio.

De Hoeksche Waard is een regio die qua bereikbaarheid en doorstroming afhankelijk is van twee essentiële infrastructurele verbindingen: de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel. Beide bruggen moeten gerenoveerd worden vanwege ouderdom en slijtage, mede door de enorme verkeersintensiteit. We gaan in gesprek met Filip den Eerzamen (secretaris) en Raymond van Galen (voorzitter bereikbaarheid/veiligheid) – beiden zélf ondernemer – van de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW). Hun motto: ´Samen, Sterk´. Dit doet OHW door gezamenlijk meer te bereiken in De Hoeksche Waard. Iedere dag bouwen ze aan een nog beter ondernemersklimaat. En dat is natuurlijk niet mogelijk zonder een eigentijds mobiliteitsbeleid!

Lees interview

 

5. Mobiliteit en vitaliteit gaan bij ons hand in hand; hiermee willen we een attractieve werkgever zijn

Aldus de grootste werkgever van Noord-Nederland met ruim 14.000 collega's. We hebben het over het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Hun missie luidt: 'samen grenzen verleggen voor een duurzame toekomst van de gezondheid'. Hoe streeft UMCG naar duurzamer, verkeersveiliger en bewuster?

We gaan in gesprek met directeur Bouw & Facilitair Jan Bouwhuis en Manager Duurzaamheid Charlotte Kumm.

Lees interview

 

6. Een sociaal veilig werkklimaat is van essentieel belang!

Frank Schrover is Hoofdingenieur Directeur (HID) van de Corporate dienst bij Rijkswaterstaat. Vrij en open kunnen spreken is volgens hem van essentieel belang voor een veilig werkklimaat waarin mensen kunnen floreren. Maar hij weet ook dat houding en gedrag niet zomaar veranderen.

Omdat houding en gedrag niet zomaar veranderen moet je blijven volhouden. Dat is ook zeker het geval bij MONO. We stelden Frank een aantal vragen over verkeersveiligheid, MONO en leiderschap.

Lees interview

 

7. Nationale Hypotheekgarantie streeft naar verduurzaming, hybride werken en bewust onderweg

Deze week gaan we in gesprek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie). NHG draagt bij aan een goed functionerende woningmarkt door verantwoorde woonfinanciering voor meer consumenten mogelijk te maken. Maar hoe zit het qua verantwoorde mobiliteit bij NHG? We vragen het RvB lid Roald van der Linde.

Lees interview

 

8. Zes adviezen over bewust mobiliteitsbeleid van Chantal Vergouw, voormalig directievoorzitter Interpolis

De professionele inrichting van bewuste mobiliteit (veiliger, slimmer en duurzamer onderweg) levert werkgevers aanzienlijke (concurrentie)voordelen op. We stelden Chantal Vergouw, toentertijd nog directievoorzitter van Interpolis, zes vragen over waarom een bewust mobiliteitsbeleid zo belangrijk is volgens haar.

Lees interview

 

9. Frigo: "Hoe wij omgaan met bewuste mobilteit zorgt zeker voor attractief werkgeverschap!"

Als consument heb je vaak niet zo in de gaten welke handelingen er al allemaal verricht zijn met jouw groente, fruit, vlees of vis alvorens ze in jouw eigen koelkast verdwijnen. Hoe gaat logistieke dienstverlener van koel- en vriesproducten Frigo om met bewuste mobiliteit en wat levert hen dat op?

Frigo beschikt over warehouses (in Breda en Moerdijk) met een capaciteit van 50.000 pallets waar dagelijks maar liefst 260 trailers kunnen worden geladen en gelost. Die pallets worden weer in containers vervoerd, die via de weg of de binnenvaart naar hun plaats van bestemming gaan. Frigo is in bijna een kwart eeuw uitgegroeid tot een onderneming met meer dan 100 collega’s en een opslagcapaciteit van boven de 85.000 pallets. We spreken Erik Janse, als Business Development Director verantwoordelijk voor de exploitatie van deze warehouses.

Lees interview

 

10. Niet bellen in auto; werkgevers die dat wel toleren nemen veiligheid gewoon niet serieus

Het Havenbedrijf Rotterdam zet vol in op veiligheid, bereikbaarheid, digitalisering, duurzaamheid én innovatie. Met als kraakheldere ambitie: 55% minder CO2-uitstoot in 2030. Dit is ook terug te zien in de manier waarop ze hun mobiliteit inrichten. Een inspirerend gesprek met Allard Castelein, toentertijd CEO van Port of Rotterdam.

Wat betekenen al die interventies concreet voor de invulling van het mobiliteitsbeleid van Port of Rotterdam, bestaande uit meer dan 1.200 medewerkers? En welke voorbeeldrol creëert het bedrijf hiermee naar hun ketenpartners en opdrachtnemers?

Lees interview

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen