Zoetermeer: ‘Je hebt gewoon meer kans op een ongeval als je afgeleid bent door je telefoon’

1529 keer bekeken

Helaas neemt het aantal ongevallen in het verkeer toe en afleiding is een van de belangrijkste oorzaken. Dat is voor ons bij de gemeente Zoetermeer reden om zowel medewerkers als inwoners van de gemeente op te roepen MONO te rijden.

Onze aanpak

  • We hebben als gemeente een praktische boodschap: richt je op het verkeer en laat elkaar met rust als je weet dat je onderweg bent voor of naar je werk.
  • Posters met ‘Zoetermeer rijdt MONO’ zijn opgehangen bij 17 tankstations, 21 autodealers, 15 fietsenwinkels en 40 sportverenigingen.
  • Samen met jongerenorganisatie TeamAlert gingen we langs bij grote evenementen en middelbare scholen om in gesprek te gaan met leerlingen over MONO rijden.

Dit hebben we bereikt

Er is veel aandacht voor MONO rijden in de gemeente. In het streekblad is een artikel verschenen en er komt nog een oproep van de gemeentesecretaris om ongestoord onderweg te gaan. Dat is even uitgesteld omdat de meeste medewerkers nu thuiswerken.

Onze tip!

We moeten echt samen zorgen voor veiligheid op de weg. Dat kan je niet alleen, daarom is het belangrijk dat wel allemaal ongestoord onderweg gaan. Daar zet de gemeente zich voor in.

Lees op de site van VNG meer over de case van de gemeente Zoetermeer. 

DIT ZIJN ONZE BELANGRIJKSTE WAARDETHEMA'S:

Kosten 

Veilig 

Werkgeverschap 

Imago 

 Innovatie

 

DIT IS DE AANPAK VAN

 

 

 

 
 


Heb jij ook een goede ervaring met MONO?

Deel je case > 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen